Χαιρετισμός προέδρου ΚΕΑΕΧ

Αγαπητοί μας φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κυπριακής Εταιρείας Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής(ΚΕΑΕΧ).

Η επιστημονική μας εταιρεία έκανε ήδη τα πρώτα της βήματα. Τα μέλη μας έχουν αυξηθεί, εκπροσωπούμαστε στην ευρωπαϊκή ένωση ειδικοτήτων (UEMS),  στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αγγειοχειρουργικής( European Society of Vascular Surgery – ESVS) έχουμε παρουσία σε διεθνή συνέδρια και οργανώνουμε τις δικές μας επιστημονικές και εκπαιδευτικές ημερίδες. Καθιερώσαμε επίσης την ενημέρωση του κοινού για την Παγκόσμια ημέρα θρόμβωσης στις 13 Οκτωβρίου.

Σκοπός της εταιρείας μας είναι να καλλιεργήσει την συνεχή εκπαίδευση σε θέματα της ειδικότητας με διάφορες δραστηριότητες όπως επιστημονικά συνέδρια και εκπαιδευτικές ημερίδες.

Επίσης να συσφίξει και να καλλιεργήσει τις σχέσεις όπως και να προάγει την συνεργασία μεταξύ των συναδέρφων σε ιατρικά θέματα με γνώμονα την υγεία των ασθενών. Σε μια εποχή όπου η τεχνολογία εξελίσσεται καθημερινά και οι εφαρμογές στην ιατρική αυξάνονται οφείλουμε να αφομοιώνουμε και να εντάσσουμε στο οπλοστάσιο μας όλα τα διαθέσιμα μέσα για να επιτελέσουμε αποτελεσματικά το έργο μας. Η ανταλλαγή απόψεων και η συνεργασία με συναδέρφους άλλων ειδικοτήτων επιβάλλεται. Ασθένειες όπως το διαβητικό πόδι, η καρωτιδική νόσος, τα ανευρύσματα, η περιφερική αρτηριοπάθεια, η φλεβική θρόμβωση και η πνευμονική εμβολή και η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια με τις επιπτώσεις της είναι νόσοι που χρήζουν στις περισσότερες περιπτώσεις αντιμετώπιση από πολλές ειδικότητες και η συνεργασία μόνο οφέλη μπορεί να έχει.

Η επιστημονική μας εταιρεία είναι η στέγη κάτω από την οποία οφείλουμε να εργαστούμε αρμονικά για το καλό της ειδικότητας. Η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα πρέπει να συνεχίσει και να ενισχυθεί ιδιαίτερα ενόψει της εφαρμογής του Γ.Ε.Σ.Υ.

Με την στήριξη των συναδέρφων και του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΑΕΧ έχουμε θέσει ως στόχο την ενίσχυση της ειδικότητας της Αγγειοχειρουργικής, την συνεργασία με επιστημονικές εταιρείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την επιστημονική και ακαδημαϊκή εκπαίδευση των μελών μας και την αύξηση μας σε μέλη.

Για τα επόμενα δύο χρόνια προσδοκούμε σε μια καλή συνεργασία των μελών μας για να μπορέσουμε συν τοις άλλης να αποδώσουμε και το κοινωνικό μας έργο ενημερώνοντας, προλαμβάνοντας και θεραπεύοντας τις αγγειακές παθήσεις.

Η ιστοσελίδα μας είναι ο δίαυλος επικοινωνίας με κάθε ενδιαφερόμενο. Είμαστε ανοικτοί σε εισηγήσεις και προτάσεις για βελτίωση.

Νεόφυτος Α. Ζαμπάς MD, PhD

Αγγειοχειρουργός

Πρόεδρος Κ.Ε.Α.Ε.Χ