ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΡ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΑΠΑ

Με μεγάλη χαρά παρουσιάζουμε στο κοινό την ιστοσελίδα της Κυπριακής Εταιρείας Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής.

Η Κυπριακή Εταιρεία Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής (ΚΕΑΕΧ) είναι η επίσημη επιστημονική εταιρεία των ιατρών με ειδικότητα στην Αγγειοχειρουργική στην Κύπρο. Πρωταρχικός σκοπός της εταιρείας μας είναι η αναβάθμιση της Αγγειοχειρουργικής στη χώρα μας μέσω επιστημονικών δραστηριοτήτων, που να απευθύνονται στον ιατρικό και παραϊατρικό κόσμο αλλά και στο γενικότερο πληθυσμό.

Η ειδικότητα της Αγγειοχειρουργικής ασχολείται όπως είναι γνωστό με την διάγνωση, πρόληψη και θεραπεία των αρτηριακών παθήσεων, όπως η αποφρακτική αρτηριοπάθεια των άκρων, τα ανευρύσματα της κοιλιακής αορτής και των περιφερικών αρτηριών και οι στενώσεις των καρωτίδων.

Επίσης ένας άλλος κύριος τομέας της ειδικότητας μας είναι η διάγνωση και θεραπεία των φλεβικών παθήσεων όπως οι κιρσοί των κάτω άκρων και οι φλεβικές θρομβώσεις.
Οι παθήσεις των αρτηριών και των φλεβών παρουσιάζουν αυξητική τάση διεθνώς, αλλά και στην πατρίδα μας, λόγω κυρίως του σύγχρονου τρόπου ζωής, όπως η περιορισμένη άσκηση, η διατροφή και το κάπνισμα. Επίσης η αύξηση των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη είναι ακόμα μια σημαντική αιτία προβλημάτων στην κυκλοφορία των κάτω άκρων.

Για την θεραπεία των παθήσεων αυτών χρησιμοποιούνται φαρμακευτικές θεραπείες αλλά και ενδαγγειακές και ανοικτές επεμβάσεις. Στην σημερινή πραγματικότητα ολοένα και περισσότερες επεμβάσεις στην Αγγειοχειρουργική διενεργούνται με ελάχιστα παρεμβατικές μεθόδους χωρίς τομές και χωρίς γενική αναισθησία με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα για τον ασθενή.
Γενικότερα οι εξελίξεις σήμερα στην ιατρική και ειδικότερα στην Αγγειοχειρουργική είναι ραγδαίες και καθήκον μας σαν Αγγειοχειρουργοί είναι, σε συνεργασία πάντοτε με τις άλλες ειδικότητες, να προσφέρουμε ότι πιο σύγχρονο εφαρμόζεται διεθνώς, πάντοτε μέσα στα πλαίσια της επιστημονικά τεκμηριωμένης πρακτικής .

Επίσης καθήκον μας είναι η σωστή ενημέρωση του κοινού για τις παθήσεις των αγγείων μέσα από πληροφοριακό υλικό με τρόπο απλό και κατανοητό.

Η ιστοσελίδα που δημιουργήσαμε θέλουμε να είναι ένα επιστημονικό βήμα που θα εξυπηρετεί τους παραπάνω σκοπούς και θα καλύπτει θέματα της ειδικότητας μας που θα απευθύνονται τόσο στους επαγγελματίες Υγείας όσο και στο ευρύ κοινό.

Με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε θα συμβάλουμε και εμείς, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, στην αναβάθμιση της ιατρικής στην χώρα μας με γνώμονα πάντοτε το καλό των ασθενών μας.

Δρ Στυλιανός Παπάς , MD
Αγγειοχειρουργός
Πρόεδρος ΚΕΑΕΧ